Over de makers

Arnhemse Harten - De makers Jelle Leenes en Suzanne Valkenburg - copyright Gerard Burgers

© Gerard Burgers

 

Jelle Leenes

Jelle Leenes (Amsterdam, 1950) is journalist en schrijver. Na een loopbaan als (hoofd)redacteur, verslaggever, correspondent, bladenmaker en voorlichter, is hij nu vooral Portretteur van Nederland met diverse ‘portretboeken’ op zijn naam. Plekken en mensen, mensen en plekken. Die wisselwerking fascineert de Portretteur. Het middelpunten concept van Arnhemse Harten past daar in. Net als de serie wekelijkse SnapStory’s (Snapshot + Short Story = SnapStory) waarin Jelle probeert om ons land op een heel persoonlijke manier in beelden te verwoorden en in woorden te verbeelden.

Suzanne Valkenburg

Suzanne Valkenburg (Arnhem, 1981) is documentair fotograaf en werkzaam in Arnhem. Vanuit een achtergrond als beeldend kunstenaar zoekt zij naar de schoonheid van het alledaagse en de platvloersheid van de realiteit. Geen platte overgestileerde beelden, maar rake, pure beelden. Zowel autonoom als in opdracht, deelt zij haar beelden met mensen die op zoek zijn naar echt en puur beeldmateriaal. Fotografie als maatschappelijk betekenisvol medium om het tijdsbeeld op te tekenen. Het project Arnhemse Harten is een goed voorbeeld van wat Suzanne met haar werk beoogt.

De PlekGevers

Suzanne en Jelle hebben hun samenwerking voortgezet als De PlekGevers. Wat De PlekGevers bindt is de interesse in de wisselwerking tussen plekken en mensen, en mensen en plekken. De samenwerking leidde tot nieuwe projecten zoals Grenzeloos Gelderland ten behoeve van het Gelderse erfgoedfestival.